Spriječite prerano starenje kože!

zena-njega-lijepa-ogledalo

Starenje kože proces je koji ne možete zaustaviti, ali ga možete usporiti!

Koža prije ili poslije prirodno počinje pokazivati znakove starenja, ovisno o tome kakvu ste joj njegu priuštili tijekom života! Na neke uzročnike starenja, poput vanjskih faktora, ne možete utjecati. No, postoje koraci koje možete i trebate poduzeti kako biste što dulje zadržali mladolik i njegovan izgled!

SanHranite se zdravo i raznoliko. Vaša kožu, poput vašeg organizma, treba vitamine kako bi zadržala elastičnost i zdravlje. Pobrinite se za dovoljan unos svježeg voća i povrća i nemasnog mesa.

Kada je koža u pitanju, odmor je jako važan, jer obnavlja i odmara tijelo od štetnih vanjskih čimbenika.  S druge strane, ako ne spavate dovoljno, organizam će biti umoran, a posljedice besanih noći najprije ćete vidjeti na licu u obliku bora, podočnjaka i crvenila.  

Dnevni unos tekućine važan je i za tijelo i za kožu. Voda održava tijelo hidratiziranim, a kožu elastičnom. Stručnjaci tvrde kako tijelo treba osam čaša vode dnevno za najbolje rezultate.  

Riješite se nezdravih navika i ovisnosti. Pušenje, pijenje i pretjerano tulumarenje svakako ne laskaju ljepoti vaše kože. Nezdravi sastojci jedne cigarete ili alkohola uzrokuju prerano starenje tijela i izvana i iznutra. Ukoliko su vam te navike ipak predrage, probajte ih barem svesti na minimum.

UmivanjeObavezno skinite šminku prije spavanja! Make-up tijekom noći prodire u vaše pore i onemogućava disanje kože. Rezultat su akne i bore, dakle upravo ono što želite spriječiti!  

Kvalitetna i dobra kozmetika, kao i posjeti stručnjaku pomoći će vam u održavanju vitalnosti kože. Važno je odabrati proizvode prilagođene vašoj dobi i vrsti kože i koristiti ih na dnevnoj bazi. 


D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!