Svjetski jedinstvena ljekovita oaza u Ivanić-Gradu

Naftalan image

Prirodni ljekoviti činitelji već se tisućama godina koriste u liječenju različitih oboljenja. Od drevnih vremena, ljudi su znali prepoznati i iskoristiti sve blagodati koje im je priroda podarila, a to čine i danas.

U današnjoj medicini, upravo je kombinacija suvremenih metoda liječenja i prirodnih ljekovitih činitelja ono što daje najbolje rezultate u liječenju mnogih bolesti i oboljenja, kao i u procesu oporavka i rehabilitacije.

Od različitih metoda liječenja raznih tegoba korištenjem prirodnih ljekovitih činitelja zasigurno je najpoznatija balneoterapija koja podrazumijeva kupanje u prirodnim mineralnim ili termalnim vodama (npr. mineralne kupke, sumporne kupke, kupanje u uvjetima koji simuliraju Mrtvo more) te korištenje blatnih obloga. Tu ubrajamo i kupanje u naftalanskim kupkama poznatije kao naftalanoterapiju. Naftalan, zemno mineralno ulje, jedan je od tih dragocjenih prirodnih ljekovitih činitelja koji ima pozitivne učinke u sprečavanju i liječenju već nastalih bolesti i oštećenja, a naftalanska terapija izuzetno je blagotvorna u liječenju kožnih bolesti, prije svega psorijaze i neurodermitisa, upalnih reumatskih bolesti poput reumatidnog i psorijatičnog artritisa te bolesti zglobova i kralježnice, ali i u liječenju opeklina i rehabilitaciji nakon raznih operativnih zahvata. Osobama s tim bolestima naftalanska terapija značajno poboljšava kvalitetu života.

Zdravlje iz samog srca Zemlje

U svijetu su poznata samo dva nalazišta naftalana: svjetski poznato nalazište ove mineralne sirovine u istoimenom gradu Naftalanu u Azerbajdžanu i nadomak hrvatske metropole, odnosno u Ivanić-Gradu. U tom pitoresknom gradiću nadomak Zagreba nalazi se i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan jedinstvena upravo po naftalanoterapiji koju njezini stručnjaci uspješno primjenjuju već više od 25 godina što je čini zdravstvenim fenomenom u svjetskim razmjerima.

Uz lječilišni program, Specijalna bolnica Naftalan idealna je i za spa i wellness rekreaciju te nudi mogućnost raznih oblika wellness programa. U sklopu bolnice nalazi se suvremeno opremljen wellness centar koji gostima nudi bazen za slanom termalnom vodom, parnu i finsku saunu, laconium, tuševe, whirlpool, mogućnost podvodne masaže, fitness centar te centar za masažu i opuštanje.

Uz terapiju pacijenata u posebnim naftalanskim kupkama, stručnjaci iz Naftalana razvili su i jedinstvene vlastite proizvode od naftalana – Naftalan kremu i Naftalan ulje koji su vrlo traženi na tržištu. Uz sve posebnosti i blagodati naftalanske terapije, vrhunski medicinski stručnjaci te brojne terapije i medicinski ili wellness programi razlog su povjerenja i zadovoljstva brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva nakon posjete Naftalanu.

Više informacija o Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan saznajte ovdje.

 Prati nas na Viber Public Chatu!