Ljepota

Ljepota

Umirujući maslac za tijelo s lavandom

Kada radite sami svoj maslac za tijelo, koristite barem dvije vrste ulja koja postaju kruta na sobnoj temperaturi. U suprotnom nećete moći smjesu izmiksati u maslac.

Prosinac je vrijeme radosti, darivanja i druženja s najmilijima. To često zaboravimo i više se brinemo o traženju poklona nego o provođenju vremena s osobama koje su nam bitne. Tada blagdansko vrijeme postane stresno i naporno, a svaka pomoć pri opuštanju je dobrodošla.

Danas vam donosimo recept za opuštajući maslac za tijelo s lavandom koji će se pobrinuti za mekane laktove, koljena i peta, a ujedno će vas umiriti i pripremiti za odlazak u zemlju snova.

Sastojci:

  • 0,4 dl organskog nerafiniranog shea maslaca
  • 0,2 dl organskog nerafiniranog kokosovog ulja
  • 0,2 dl organskog hladno prešanog ulja jojobe
  • čisto organsko aromatično ulje po izboru

Autorica ovog recepta, s bloga Gluten Free Zen, koristila je deset kapi ulja lavande, 15 kapi citronele i eukaliptusa).

Na parnoj kupelji rastopite krute maslace (postanu tekući kada temperatura prijeđe sobnu), povremeno miješajući. Nemojte dozvoliti za tekućina zavrije. Kada su se maslaci rastopili, sklonite s parne kupelji i ostavite neka se ohladi sa strane, na sobnoj temperaturo. Jednom kada se smjesa u potpunosti ohladila dodajte ulje jojobe i promiješajte. Tekući smjesu prelijte u tri zdjelice. Dodajte aromatično ulje u svaku zdjelicu, prekrijte prozirnom plastičnom folijom i ohladite u zamrzivaču pola sata.

Maslac

Krutu mješavinu “istucite” mikserom sve dok ne postane podatna, mekana i prozračna, konzistencije poput pravog maslaca za tijelo. Postupak ponovite za preostale dvije zdjelice i smjesu prebacite u staklenku ili neku drugu posudu u kojoj želite čuvati maslac. Naš savjet: idealan je poklon za nadolazeće blagdane!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo