Uz "kapi kiše" opustite cijeli organizam!

zena-njega-spa-masaza-etericno-ulje4

Znate li koji je najbolji način za nanošenje eteričnih ulja na tijelo? Poput kišnih kapi, ulja se kapaju po posebnom redoslijedu i sa 20 centimetara visine, na kralješnicu i cijela leđa, te lagano umasiravaju u leđa.

Eterična uljaOva tehnika nosi posebno ime – Raindrop, odnosno tehnika kišnih kapi, a koristi se za otpuštanje bolova u leđima, liječenje išijasa i ukočenosti.

Tretman iznimno opušta i energetski pročišćava organizam. Za razliku od tradicionalnih tehinka masaže, metoda kišnih kapi ne temelji se na jakom pritisku i pokretima. Cilj masaže je lagano umasirati eterična ulja u leđa.

Leđa se prvo nakapaju antibakterijskim uljem koje se posebnom metlicom raspršuje uzduž kralježnice. Zatim se na leđa kapaju antivirusna ulja, koja pozitivno djeluju na probleme s išijasom. Leđa se zatim masiraju uzdužno, a onda se kapaju ulja koja opuštaju zgrčeno. Na samom kraju dolaze analgetična eterična ulja protiv boli.

Nakon tretmana kišnim kapima, eterična ulja djeluju u organizmu idućih pet do sedam dana. Koja se ulja najčešće koriste u terapiji kišnim kapima?

MasažaMajčina dušica djeluje antimikrobno i jača imunološki sustav jer napada bakterije, gljivice i infekcije koje su prisutne u organizmu. Također pomaže kod velikog umora i fizičke slabosti nakon bolesti.

Origano je ulje koje djeluje antimikrobno i protuupalno. Ako se koristi u kombinaciji s uljem majčine dušice djeluje blagotvorno na imunitet, uravnotežava metabolizam i jača ključne dijelove tijela.  

Čempres popravlja cirkulaciju i pomaže kod grčeva i nateknuća.  Ovo ulje također ima i svojstva diuretika te djeluje protuupalno.

Bosiljak djeluje učinkovito protiv grčeva i opušta umorne mišiće. Također pomaže kod želučanih problema, popravlja pamćenje i uklanja mentalni umor.

SpaPepermint je poznato ulje koje uklanja osjećaj boli. Jača i smiruje živce, smanjuje upalu i iznimno učinkovito djeluje kod problema ss dišnim sustavom. Ulje peperminta snižava povišenu temperaturu, uklanja mučninu i stimulira cijeli organizam.  

Mažuran opušta ukočene mišiće, te pozitivno djeluje na migrene i grčeve. Uz ovo ulje organizam možete opskrbiti energijom tijekom stresnog razdoblja.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!