Zašto volimo masažu uljima?

Ulje, masaza, njega, koza, spa

Masaža zapravo znači stimuliranje tkiva tijela rukama, kako bi se poboljšalo zdravlje i pomladilo cijelo tijelo. Eterična ulja koja se pritom koriste olakšavaju pokrete rukama, a u isto vrijeme mirisi ulja relaksiraju tijelo i duh.

UljeKada se radi o eteričnim uljima, postoji doista raznovrstan izbor. Možete odabrati određenu boju ili miris kako biste postoli specifičnu svrhu. Terapeutska, senzualna, mirisna, termalna – sve su to vrste ulja koje možete pronaći u trgovinama ili u spa centrima, i odabrati ono koje najviše odgovara vašim potrebama i željama.

Znate li koje sve prednosti donose ulja za masažu?

Smanjuje stres

Masaža otpušta stres i napetost koji se nakupljaju u vašem tijelu tijekom dana. Aromaterapija umiruje živce, pomaže vam da se otpustite i riješite negativnih misli koje potiču stres. Nježni, medi dodiri masera pridonose iscjeljenju i uspostavljanju duhovne i emocionalne ravnoteže.   

Potiče cirkulaciju krvi

Jedna od najvažniji prednosti masaže eteričnim uljima je ta da popravlja cirkulaciju krvi te snižava povišeni tlak, koji kod mnogih osoba prelazi u hipertenziju.  

Popravlja san

Masaža uljima nježno opušta tijelo i omogućuje vam miran san danima. Osobe koje pate od poremećaja sna, primijetili su pozitivno djelovanje aromaterapije an dužinu i kvalitetu sna. 

MasažaJača fleksibilnost

Uz pravilnu masažu eteričnim uljima vaši će zglobovi dulje biti fleksibilni. Dobra masaža djeluje na sve mišiće, tkivo i zglobove te popravlja sportske sposobnosti i olakšava pokrete tijela. Uz sve to, masaža pomaže u sprječavanju ozljeda i ubrzava proces izlječenja. Otpustit ćete svu napetost iz mišića i održati tijelo u formi i fleksibilno na dulji vremenski rok.

Uklanja toksine i jača imunitet

Još jedna prednost dobre masaže uljima krije se u činjenici da ona pomaže tijelu u učinkovitom otpuštanju toksina iz tijela. Ulja u kombinaciji s aromaterapeutskim masažama jačaju imunitet i pomažu boljoj probavi.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!