Facebook povećao učestalost obolijevanja od sifilisa?

Prijateljice, laptop, domaca zadaca, internet

Profesor Peter Kelly, direktor javnog zdravlja u Teessideu, tvrdi kako su stručnjaci pronašli vezu između poznate društvene mreže i širenja bakterije sifilisa, posebice među mladim ženama.

Internet“Sifilis je razorna bolest. Tko god se upušta u nezaštićen seks sa strancima ili tek poznanicim, pod povećanim je rizikom od obolijevanja od spolno prenosivih bolesti", upozorava Kelly.

"Primijećen je četverostruki porast slučajeva sifilisa, a sve je više mladih žena zaraženo. Ono što zabrinjava, jest činjenica kako nove partnere ljudi često upoznaju preko društvenih stranica, poput Facebooka", dodaje.

S druge strane, glasnogovornici Facebooka se ograđuju od ovakvih izjava. "Smiješno je tvrditi kako je Facebook odgovoran za širenje sifilisa - jednako tako možemo zaključiti kako su novine odgovorne za očne bolesti. Današnja izvješća preuveličavaju komentare liječnika, a ignoriraju razliku između uzroka i povezanosti".

"Facebook – koji broji oko  400 milijuna korisnika, nije mjesto za upoznavanje novih seksualnih partnera, već za druženje s prijateljima, obitelji i suradnicima", poručuju iz ove tvrtke.  

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!