Kondomi na bazi aloe vere

kondom, prezervativ

Nakon prezervativa s okusom jagode, banane, čokolade, pa čak i kave, indijski proizvođač Convex Latex je odlučio izbaciti liniju s okusom aloe vere.

“Ovo je prvi put da se gel aloe vere koristi kao lubrikant za kondome u Indiji. Koristimo pravi ekstrakt aloe vere umjesto uobičajenog silikonskog ulja jer ima bolje lubrificirajuće sposobnosti, ima učinak hlađenja i nije toliko ljepljiv”, izjavio je Chetan Ghuwalewala, direktor tvrtke Convex Latex.

Prema njemu, nova linija kondoma uključuje sve dobrobiti aloe vere – sprječava spolno prenosive bolesti, kao što su sifilis ili genitalni herpes, i obnavlja oštećenu kožu trenjem. Prezervativi na bazi aloe vere su također ekološki jer se koriste od ekstrakta biljke koji ne predstavlja opasnost za okoliš.

“Aloe vera je prirodni proizvod, a ujedno je i bolji u odnosu na druge kondome koji se ne temelje na prirodnim elementima. Više mi se sviđaovaj kondom nego drugi”, rekao je 32-godišnji Shirish Namdev, jedan od ispitanika koji su imali prilike testirati novu liniju spolne zaštite.

Prezervativi se koriste već 400 godina, a prošlog su stoljeća postali najpopularnija kontracepcijska metoda. Iako nisu savršeno sredstvo zaštite od spolno prenosivih bolesti, kondomi uspješno smanjuju zarazu HIV-om, genitalnim herpesom, sifilisom, klamidijom, gonorejom i drugim bolestima.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!