Nogometno prvenstvo će uzrokovati baby boom

cipelice za bebe, bebe, beba, papuce

Slavljenička atmosfera Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi mnogima će ostaviti netradicionalne suvenire.

Seksologinja Marlene Wasserman tvrdi kako se mogu očekivati mnoge neplanirane trudnoće nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi koje će se odigrati ovog ljeta.

"Ljudi se najčešće upuštaju u seksualne odnose kada je umiješan alkohol: atmosfera je slavljenička i zabavljaju se. Kada piju, osobe imaju manje inhibicija i stoga se očekuje rizično seksualno ponašanje", objašnjava Wasserman, dodajući kako će se nogometno prvenstvo pobrinuti za sva tri faktora.

Ministarstvo zdravstva Južne Afrike trenutno distribuira 53 milijuna prezervativa mjesečno, međutim, pobrinut će se za lakšu i veću dostupnost seksualne zaštite za vrijeme nogometne groznice.

"Osigurat ćemo prezervative na pristojan način. Ne želimo ih dijeliti naokolo, što bi ohrabrilo određene aktivnosti, dok su obitelji prisutne", tvrdi glasnogovornik ministarstva Fidel Hadebe.

Ono što zabrinjava struku jest mogući porast prostitucije i seksualno rizičnog ponašanja. Osim broja spolno prenosivih bolesti, mogao bi se dogoditi i veliki broj neželjenih trudnoća koji može završiti mnogim pobačajima.

Kako bi se unaprijed osigurali, doktorica Wasserman predlaže da se dijele najmanje dva kondoma po osobi dnevno za vrijeme nogometnog natjecanja.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!