Što kad lijek za impotenciju ne može riješiti probleme?

par, tuga, depresija, brak, problemi

"Nama u seksualnoj psihologiji nije stalo do toga koliko puta tjedno se seksate, nego uživate li u tome", tvrdi dr. Petra Boynton.

Osim "male plave tablete" za liječenje spolne nemoći muškaraca, na tržištu su već prisutne tablete za podizanje libida kod žena, a mnoge farmaceutske kuće se pokušavaju ubaciti na ovo unosno tržište.

Ove tablete nude rješenje ženama koje zbog medicinskih razloga nisu spremne na seks jer njihovo tijelo ne odgovara kako bi trebalo, međutim, one nude odgovor za mehanički problem, dok je pitanje spolnog uzbuđenja znatno složenije.

"Nama u seksualnoj psihologiji nije stalo do toga koliko puta tjedno se seksate, nego uživate li u tome", tvrdi dr. Petra Boynton.

Ponekad se spolni problem može riješiti medicinski, primjerice, kada su u pitanju bolovi pri spolnom odnosu ili tegobe povezane s menopauzom ili spolno prenosivim bolestima. No, parovi imaju seksualnih problema i kada su suočeni s emocionalnim izazovima.

Ako ovaj problem želite riješiti, morate istražiti psihološke, fiziološke i društvene faktore. Ponekad je u pitanju problem u komunikaciji između partnera, partnericu može mučiti izgled njenog tijela ili je opterećena manjkom samopouzdanja, što se odražava kao nedostatak spolne želje. Uz to, jedan od najčešćih razloga smanjenog libida je depresija.

Za sve ove probleme rješenje ne dolazi u obliku "male roze tablete", nego u razgovoru s partnerom ili stručnjakom, tvrdi dr. Petra Boynton, socijalna psihologinja za Daily Mail.

Parovi su prestravljeni svojih problema i smatraju kako je preteško uopće započeti razgovor o onome što ih istinski muči i brine.

"Bila bi laž reći kako je to lako, ali parovi koji se suoče s takvih problemima shvate kako su zbog toga bliži. ako ne znate gdje početi, obratite se svom liječniku opće prakse koji vas može proslijediti savjetniku za veze ili dati savjete kako pronaći privatnu pomoć", objasnila je dr. Boynton.

K. H.

 Prati nas na Viber Public Chatu!