Zašto se trebate više seksati?

par-seks-krevet5

Zvuči kao glazba za muške uši: ako radite na proširivanju obitelji – seksajte se što češće!

Možda nije nikakva revolucionarna ideja na prvu loptu, no postoji opravdani razlog, tvrde istraživači Sveučilišta u Adelaideu. Naime, žene imaju veće šanse ostati trudne ako se prije začeća “opetovano izlažu partnerovoj spermi”. Na taj način će njihov imunitet steći višu toleranciju na stranu tekućinu u tijelu i pridonijeti začeću.

“Znamo da je potrebno tri do šest mjeseci prakticiranja spolnih odnosa kako bi imunitet žena pravilno reagirao i omogućio zdravu trudnoću, no za neke parove može biti potrebna i godina dana. Ne radi se toliko o vjerojatnostima začeća, koliko o tome da trudnoća bude zdrava. Veće su šanse da vam se dogodi zdrava trudnoća ako prije puno vježbate“, tvrdi Sarah Robertson, voditeljica istraživanja.

Naime, dok se nekim parovima "dogodi“ trudnoća nakon samo jednog nezaštićenog spolnog odnosa, češći je slučaj smanjenih izgleda za začeće ili pak većih izgleda za spontani pobačaj i komplikacije u trudnoći, poput preeklampsije (Preeklampsija je potencijalno opasno stanje koje karakterizira visoki krvni tlak i bjelančevine u mokraći).

Izgledi začeća

Prema podacima britanskog zavoda za javno zdravstvo, na svakih sto parova koji rade na bebi prirodnim putem:

  • 20 žena će začeti unutar mjesec dana
  • 70 će začeti unutar šest mjeseci
  • 85 će začeti unutar godine dana
  • 90 će začeti unutar 18 mjeseci
  • 95 će začeti unutar dvije godine.

... i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije obavezno, ali je lijepo od tebe :)

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!