15 minuta do čvrstog i oblikovanog tijela

vjezbanje-ruke-fitness-trening

Postoji čitav niz sprava koje vam može pomoći u postizanju toniranog i mišićavog tijela, no najvažniji dio opreme je ipak - vaše tijelo! Trbušnjaci i sklekovi znače da ne trebate čekati u redu za određenu spravu u teretani, a svaku vježbu koju izvodite u privatnosti svoje kuće možete učiniti zanimljivijom uz neke izmjene.

Provjerite sljedeće četiri vježbe u kojima su spojene vježbe snage i kratki, "eksplozivni" pokreti. Treniranje na ovaj način čini vas snažnijima, bržima i popravlja metabolizam, a istovremeno vam omogućava brže sagorijevanje kalorija tijekom treninga, piše womenshealthmag.com. Rutinu je dobro izvoditi dva do tri puta tjedno. Prvi pokret izvodite 30 sekundi, a sljedeći također 30 sekundi. Odmorite minutu pa ponovite još tri puta. Probajte tijekom svakog sljedećeg vježbanja povećati broj ponavljanja.

1. Stanite s nogama raširenima za širinu ramena, ruke stavite iza glave, a laktove gurnite u stranu (a). Savijte koljena i čučnite ravnih leđa što dublje, odnosno što više možete, a da su vam stopala pritom ravna (b). Vratite se u početni položaj i desnu nogu izbacite ispred sebe, a stopalo privucite sebi (c). Vježbu ponovite s izbačenom lijevom nogom i nastavite naizmjenično s desnom, pa lijevom nogom.

vjezba

2. Lijevom nogom zakoračite u čučanj (a). Vratite se sa skokom u stojeći položaj (b), ruke savijte u laktu ispred vas, a noge u zraku  promijenite (kao škarice) - umjesto lijeve, sada naprijed ide desna noga. Spustite se desnom nogom u čučanj. 

vjezba2

3. Spustite se u položaj za sklek i stavite prste jedne noge na petu druge - samo donja noga podržava tijelo (a). Spuštajte se prema dolje dok vam prsni koš gotovo ne dodirne tlo b). Zaustavite se kratko u tom položaju pa se odgurnite snagom ruku natrag u početni položaj (c).

vjezba3

 

4. Spustite se u položaj skleka s ispruženim rukama (a). Koljeno desne noge privucite lijevom laktu (b), vratite se u početni položaj pa koljeno lijeve noge privucite desnom laktu. Nastavite s vježbom, privlačeći prvo desno, pa lijevo koljeno.

vjezba4

 

Foto: womenshealthmag.com

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!