Malim savjetima do više energije!

umor 1

Umorni ste i bez energije? Na poslu se teško koncentrirate, a kauč vam je postao najbolji prijatelj? Ako je vaš odgovor na ova pitanja - da, vrijeme je da se pokrenete.

Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta uz koje ćete se riješiti umora i vratiti energiju!

Umor1. Pijte puno tekućine

Mnogi od nas često zaboravljaju na važnost vode. Dovoljna količina tekućine nije važna samo za lijepu kožu i regeneraciju tijela, već i za dobro raspoloženje. Ako ste dehidrirali, boljet će vas glava, teže ćete se koncentrirati, i osjećat ćete se umorno i bez energije. S druge strane, što više vode pijete bolje se osjećate i imate više energije. Puno tekućine možete dobiti i iz voća, primjerice mandarina i naranči, i povrća. Stoga nije loša ideja da u svakodnevnu prehranu uključite što je više moguće takvih namirnica.  

2. Jedite zdravo

Umor i pad energije mogu biti rezultat neredovite i neprimjerene prehrane. Zato je važno da se, bez obzira na radne obveze, uvijek pobrinete za redovite i zdrave obroke. Energiju ćete brzo vratiti šakom badema i bananom – takva kombinacija bjelančevina i ugljikohidrata vraća energiju i idealna je za pobjeđivanje umora.

3. Duboko dišite

Većina ljudi nije svjesna važnosti pravilnog disanja. Često se držimo pogrbljeno i takvim neispravnim držanjem zatvaramo pluća pa u organizam ne dolazi dovoljno kisika. Dišemo plitko i radi toga nam često nedostaje energija. Izravnajte se i dišite punim plućima jer će jedino tako moždane stanice cijelo vrijeme imati dovoljno kisika.

Vježbanje4. Vježbajte, vježbajte, vježbajte

Sati i sati sjedenja vode bolovima u vratu, ramenima, leđima i padu energije. Kako biste pobijedili umor, važno je da, unatoč svakodnevnim obvezama, pronađete malo vremena za fizičku aktivnost. Ako vas posao drži prikovanima za stolicu, par puta dnevno se ustanite i napravite krug po uredu. Studije su dokazale da je tjelesna aktivnost  jedan od najučinkovitijih načina vraćanja energije i dobrog raspoloženja.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!