Je li opasno nositi grudnjak dok spavate?

Shutterstock 533782537

Je li pametno otići u krevet a da niste skinule grudnjak?

Kasno je i vi ste umorni, a skidanje grudnjaka se čini kao previše posla. Jeste li napravile veliku grešku? Za početak da razbijemo mit – nije dokazano da grudnjak utječe na razvoj raka dojke kako se vjerovalo. To tvrde znanstvenici iz Fred Hutchinson Cancer Research Centra.

Dok grudnjak ne predstavlja veliki rizik za zdravlje ipak ga nije pametno nositi cijeli dan i cijelu noć jer tako povećavate šanse od nastanka kontaktnog dermatitisa. Znojna koža ispod grudnjaka također može uzrokovati infekcije, tvrdi dr. Henry C. Vasconez, profesor plastične kirurgije.

Razlozi zbog kojih vam je baš stalno hladno!

Smatra da grudnjak tijekom noći može sputavati i uzrokovati bol, posebno ako se radi o grudnjaku sa žicom.

Ako nosite grudnjak po noći jer mislite da ćete tako spriječiti njihovo opadanje, niste u pravu. Svi dokazi ukazuju na to da se njihova struktura može malo sačuvati samo vježbanjem mišića koji ih podržava.

Grudnjak je svakako potpora velikim grudima. Ako je premali može pogoršati stvar jer usporava cirkulaciju a tako, u maloj mjeri, smanjuje proizvodnju kolagena. Ako ipak volite nositi grudnjak po noći birajte mekane materijale i izbjegavajte one sa žicom i malog broja.

Nesebični ljudi češće pate od depresije

A.A.

Foto: shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!