Kako skuhati savršenu tursku kavu? Imamo par dobrih (starih) trikova

turska kava, crna kava

Ima nešto posebno u turskoj kavi. Da ne bi posve otišla u zaborav, podsjećamo vas kako pravilno skuhati kraljicu svih kava.

Za dobru tursku kavu potrebna vam je kvalitetna mješavina, stoga nemojte štedjeti kad je o kavi riječ - pijete je iz gušta, a ne iz potrebe! 

Turska kava je dobra za organizam - štiti zdravlje srca, mozga i daje energiju

Priprema dobre turske kave

U džezvi u kojoj inače kuhate kavu zagrijte vodu skoro do vrenja i maknite je s vatre. Dio vode izlijte u šalicu, a u ostatak dodajte kavu i promiješajte (otprilike žličicu po šalici, može i više volite li doista jaku kavu).

Vratite na vatru i kad naraste do ruba džezve ponovo skinite s vatre, dodajte vodu koju ste na početku odlili i još jednom vratite na vrući ring da dođe do vrenja. Sklonite sa štednjaka, pričekajte svega nekoliko sekundi i dodajte žličicu hladne vode.

Treba li se za vrijeme trudnoće smanjiti unos kofeina?

Uživajte!

Pogledajte kako se kava pije u drugim zemljama

M. R. S.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!