Kako točite pivo? Naginjanje čaše da bi izbjegli pjenu čini vas - nadutima

Pivo

Ako se pita pivskog sommeliera, Maxa Bakkera, cijelo vrijeme pogrešno točimo pivo izbjegavajući pjenu. Evo objašnjenja zašto osjećate nadutost nakon pijenja piva bez pjene.

S pjenom, bez pjene, ne prehladno, u manjoj ili većoj čaši... Svatko voli pivo na određen način, a kada je o pjeni riječ onda je samo jedan isprava - ona je obavezna!

Što se dogodi u tijelu kada potpuno prestane piti alkohol

Pivski sommelier Max Bakker objasnio je za Business Insider kako naginjanje čaše i polagano ulijevanje piva znači kako CO2 iz piva nema kamo pobjeći.

To znači da ugljični dioksid ide ravno u vaš želudac ostavljajući vas napuhnutim, a stvari se pogoršavaju ako pijete pivo i pri tome grickate grickalice. Jer čim hrana dođe do želuca i “poremeti” tekućine, počinje ispuštanje CO2, a vi se osjećate još punije i neugodnije.

Udebljati se možete i zbog sezonskog poremećaja raspoloženja

Prema ovom pivskom sommelieru, najbolji način serviranja piva je nagnuti čašu i uliti pivo svom snagom, pa čak i ako ostane puno pjene.

Što se dogodi s vašim tijelom kada na par dana odlučite jesti samo - banane?

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!