Može li se usputni seks pretvoriti u ozbiljnu ljubavnu vezu?

ljubav, mladi par, Shutterstock 521050402

Možda vas i iznenadi informacija da se povremeni seks sa nekom osobom može pretvoriti u ozbiljnu ljubavnu vezu. Mnogi se odluče i na usputni seks kako bi "provjerili" partnera prije nego se odluče za ozbiljan odnos.

Drugim riječima, pojedinci žele prvo saznati postoji li između njega i potencijalnoga partnera seksualna privlačnost. Može se dogoditi i da jedna osoba želi nešto više od "dogovorenoga" seksa zbog nježnosti i pažnje koje si poklanjaju nakon samog odnosa.

Ako vas ta misao opsjeda, postoje određeni koraci koje biste trebali poduzeti kako biste odmah znali na čemu ste:

1. Pokušajte saznali je li i partner zainteresiran

Obratite pažnju na partnerove riječi ili djela. Na primjer, ako vam šalje tekstualne poruke kasno navečer kako bi dogovorio tko će koga posjetiti, jasno je da mu je samo jedno na pameti. No ako vam se ponekad javi da bi pitao kako ste, ili pak neki važni životni događaj podjeli upravo sa vama, imate prostora za planove...

Neobavezan seks može voditi depresiji

2. Inicirajte češće druženje

Ako želite usputni odnos pretvoriti u nešto trajno, važna je i hrabrost. Možete predložiti da zajedno posjetite neku zabavu ili kazališnu predstavu... Ne samo da ćete prema njegovom odgovoru moći zaključiti što on misli o tome, nego čete osobu moći upoznati van spavaće sobe u nekom novom svjetlu.

Odgovori na ovih 15 pitanja otkrivaju hoće li vaša veza trajati, tvrdi profesor psihologije

3. Izjasnite se

Ako ste stvarno zainteresirani za ozbiljnu vezu, idući je korak izraziti svoje prave osjećaje jer postoji velika šansa da želi što i vi. Dogodi li se suprotno, znati ćete na čemu ste i bez grižnje savjeti možete krenuti dalje.

A. A.
Foto: Shutterstock
 Prati nas na Viber Public Chatu!