Kako probuditi strast kad se djeca isele?

par-seks-krevet-stariji-ljubav5

Vaša su djeca odrasla, počinju svoj život i konačno su se iselila iz roditeljskog doma. Iako sada imate vremena biti sami sa suprugom često se, nakon godina brige oko djece, teško snaći u novoj situaciji.

ParJe li moguće seksualni život vratiti na stare tračnice zadovoljstva i uživanja? Naravno!   

Imajte na umu kako vjerojatno više nećete vratiti onu razinu seksualne intimnosti i strasti koju ste imali prije nego što ste postali roditelji. No, uspostavit ćete dublju i bogatiju povezanost nego ranije. Iako zadovoljstvo seksualnošću opada, to ne znači kako ne možete  do neke razine vratiti žar seksualnog života.  

Odličan seks, nakon što se djeca odsele, itekako je moguće ostvariti. Mnogi parovi tvrde kako se u tom razdoblju života osjećaju ugodnije u svojoj koži i ponovno se okreću istraživanju seksualnog života.

Jednako kao što se s vremenom mijenjaju prehrambene navike i način vježbanja, tako se mijenja i seks. Vjerojatno neće biti dobar kao u dvadesetima, no to nije nužno loša stvar. Važno je ponovno potaknuti iskru tako što ćete vašu rutinu razbiti novim stvarima. Upišite se na tečaj plesa ili kuhanja – probajte bilo što novo, čemu do sada niste posvećivali pažnju.

Ponovno upoznavanje partnera jako je važno. To ne znači kako ćete do najsitnijih detalja analizirati njegove navike i karakter, već kako ćete pokušati shvatiti što on misli i osjeća o promjenama u vašem životu. Parovi često tvrde kako se znaju, no zapravo samo zajedno održavaju kućanstvo.

PartneriJednom kada se ponovno potrudite upoznati partnera i produbiti vašu vezu, možete napredovati prema buđenju strasti koju ste jednom imali.  Evo nekoliko ideja kako možete popraviti seksualni život nakon što se djeca odsele:

  • Gledajte zajedno porniće ili kupite knjige takvog sadržaja i zajedno ih čitajte. Dodatno se potrudite i naučite masirati partnera. Ovaj put nema djece koja će vas prekinuti i odužeti vam vrijeme i pažnju.
  • Izbjegavajte stvari i proizvode koje vas mogu podsjetiti na djecu. Primjerice baby losione i pudere koji su vam dugo vremena bili neizostavni dio rutine. Takvi preparati djeluju kao ubojice strasti.  – losione, pudere i slično.
  • Razvijte tajni jezik s partnerom. Posebni mali signali koje prepoznajete samo vi donose dašak romantike i svježine u vezu.  
  • Probajte aktivnosti koje dižu adrenalin. Primjerice, odvažite se na vožnju vlakom smrti ili pogledajte horor zajedno.Vježbajte s partnerom ili se upustite u bilo koju aktivnost koja daje adrenalinski naboj, jer time dižete i vlastitu razinu uzbuđenosti.   

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!