Kako protiv dosade u bračnom krevetu?

par-seks-brak-problem

Ako ste par s dužim bračnim stažem, vjerojatno vam je seksualni život u jednom stadiju veze krenuo silaznom putanjom. To je normalno – nitko ne uživa stalno u eksplozivnom seksu.

No, također se trebate malo potruditi. Nekoliko jednostavnih promjena može ponovno razbuditi strast u vašem seksualnom životu.

SeksNosite njegov parfem

Da, većini žena potrebno je dulje "zagrijavanje" nego muškarcima. No, umjesto da čekate pravo vrijeme,  primjerice da djeca zaspu, možete i sami pripremiti um za trenutak kada ćete vidjeti partnera. Evo kako: stavite malo njegovog parfema iza uha i ispod nosa prije nego ujutro krenete na posao. Miris muškog parfema uzbuđuje ženu, te podiže raspoloženje, kažu stručnjaci sa Kinsey instituta.

Uputite se na vožnju biciklom

Tko bi rekao da je biciklizam dobar za seksualni život!  Studija američke udruge za srce pokazala je kako su muškarci sa srčanim oboljenjima koji se redovito bave fizičkim aktivnostima, poput biciklizma, boli u krevetu. Objašnjenje? Zbog sporta se povećava protok krvi kroz arterije i krvne žile, uključujući i one koje vode u genitalije. I žene imaju iste koristi kao i muškarci, pa zašto ne organizirati jednu vikend vožnju biciklima?

Ipak budite oprezni, jer neka istraživanja pokazuju kako pritisak od sjedala bicikla može kod muškaraca uzrokovati impotenciju, posebice kod profesionalnih biciklista. No, druge studije tvrde kako obična vožnja biciklom ne uzrokuje takve velike probleme.

BiciklizamPobrinite se za zdravlje

Jednako kao što vježbanje doprinosi seksualnom životu, sve aktivnosti koje smanjuju cirkulaciju krvi ubijaju strast. Pušenje, alkohol, masna, nezdrava hrana i sjedilački način života, otežavaju uzbuđivanje i smanjuju kvalitetu seksualnog života. Stoga počnite živjeti i hraniti se zdravo i seks će biti puno bolji.

Oralna higijena je važna

Iako ste se prilikom sklapanja braka zavjetovali ostati zajedno u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti, to ne znači kako smijete zapustiti (oralnu) higijenu. Nedavna studija analizirala je kako parovi koji su dugo zajedno ocjenjuju "okus" partnerovog poljupca, te način na koji to utječe na intimnost. Rezultati su pokazali kako i muškarci i žene vole okus peperminta, jer pridonosi većem uzbuđenju.

Uživajte u malim nježnostima

Ne morate biti jako željni seksa, kako biste se upustili u vođenje ljubavi. Opustite se i počnite sa znakovima privrženosti; polako ćete vidjeti kako se situacija razvija. Jednostavno ležite zagrljeni, ili se izmasirajte – i na ovaj način možete probuditi strast i poboljšati kvalitetu seksualnog života. 

SeksFlertujte nemilosrdno

Ovaj savjet uključuje, naravno, partnera, ali i prodavača, poštara ili vodoinstalatera. Nemojte se ograničavati! Stručnjaci kažu kako žene koje flertuju proizvode oksitocin, hormon koji igra ključnu ulogu u poticanju romantične veze. Također, oksitocin doprinosi uzbuđenosti. Stoga samo naprijed, flertujte i naučite kako malo nedužnog zavođenja može unaprijediti vaš seksualni život.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!