Kako su povezani redovit seks i poslovni uspjeh?

par-stariji-seks-veza-ljubav9

Sljedeći put kada budete htjeli iskoristiti glavobolju kao izliku, razmislite o ovome: redovit seks se isplati. I to doslovno, kako su pokazali rezultati novog istraživanja.

Osobe koje imaju redovti seks, odnosno četiri puta tjedno i više, bolje su plaćeni od svojih kolega sa manje aktivnim seksualnim životom i to na statistički značajnoj razini, ako je vjerovati Nicku Drydakisu sa Instituta za istraživanje rada (Institute for the Study of Labor), privatne, neovisne organizacije usmjerene na istraživanje tržišta rada.  

Kako bi došao do ovog zaključka, Drydakis, koji je i profesor ekonomije na poslovnoj školi Cambridge, na sveučilištu Angila Ruskin, analizirao je jednu godinu dugu studiju koja je uključila 7,500 grčkih kućanstava. Ispitanici su odgovarali na upitnik o učestalosti seksualnih odnosa na tjednoj bazi, zaposlenosti ili nezaposlenosti, primanjima i radnom vremenu.

No, važno je napomenuti da Drydakisovo istraživanje ne znači da više seksa direktno vodi povišici, već da su ova dva faktora povezana. Osobe s redovitim seksualnim životom su sretnije, imaju više samopouzdanja, bolju sposobnost donošenja zaključaka i manje su skloni depresiji. Druga istraživanja potvrdila su kako osobe sa zdravstvenim problemima i manje zarađuju zbog smanjene produktivnosti i u nekim slučajevima, diskriminacije.  

Dakle, češći seks čini nas sretnijima i zdravijima, a sretni i zdravi ljudi zarađuju više, zaključak je Drydakisa.

Još jedan faktor može objasniti pozitivnu korelaciju između više seksa i veće plaće. Osobe koje više zarađuju poželjniji su partneri; što znači da vrlo vjerojatno imaju i aktivniji seksualni život.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!