Najbolji seks žene čeka u 40-ima!

seks, par, zavezane oci, mastarija

Unatoč činjenici što ih je napustila svježina i jačina mlađih godina, žene su sklonije ispunjavanju svojih seksualnih maštarija i upuštanju u afere oko 40. rođendana, pokazalo je istraživanje.

Anketom je ispitano gotovo 900 žena koje su stručnjaci podijelili u tri skupine, ovisno o stupnju plodnosti: najplodnije su bile ispitanice stare između 19 i 26 godina, one čija je plodnost u padu (od 27 do 45 godina), te one koje su se približile ili ušle u menopauzu.

Ispitanice iz srednje skupine u većoj su mjeri naglasile svoju seksualnost i rekle kako se više seksaju i proživljavaju seksualne maštarije nego starije ili mlađe žene. Upravo su one sklone raznim aferama i vezicama. Njihova instinktivna reakcija je povećani apetit za seksom  - pojava koju danas mediji zovu "cougar" (engl. puma – termin se odnosi na ženu koja traži površnu vezu s mlađim partnerom).

Stručnjaci ovo objašnjavaju bojaznima koje žene razviju kako se približavaju puhanju 40 svjećica na rođendanskoj torti: postaje im sve jasnije da njihov biološki sat otkucava i kako je krajnje vrijeme za rađanje jer im naglo opada plodnost.

"Rezultati naznačuju kako žene čija je plodnost u padu imaju veću seksualnu motivaciju i pojačano seksualno ponašanje nego žene čija je plodnost relativno velika. Rezultati također podupiru utjecaj biološkog sata na psihologiju parenja žena kako bi potpomogle začeće prije nego li prilika nestane", objasnio je profesor David Buss sa Sveučilišta u Teksasu.

Par Spurr, stručnjakinja za seks, komentirala je rezultate ankete za Daily Mail: "Često smatram kako su žene u 30-ima te koje se dobro zabavljaju. Možda je razlog ovome podsvjestan, ali jednako tako postoji i svjesni razlog – žene su informiranije o opadanju plodnosti nakon određene dobi".

Istraživanje o količini jajnih stanica žena pokazalo je kako je prosječnoj 30-godišnjoj ženi ostala samo osmina jajnih stanica, što je jedva 12 posto. Brojke su crnije za žene u 40-tima kojima je ostalo samo tri posto jajnih stanica od dva milijuna s kojima su se rodile.

Što više jajnih stanica žena ima, to su veće šanse da jedna postane dovoljno zrela kako bi mogla biti oplođena. Samo otprilike 450 jajnih stanica od dva milijuna sazrije u potpunosti kroz cijeli životni vijek žene.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!