Samopouzdanje i umor najviše utječu na postizanje orgazma

par-seks-umor-dosada-nesanica7

Rezultati novog britanskog istraživanja pokazali su kako su umor, samopouzdanje, poslovni stres i alkohol najčešći faktori koji smanjuju učestalost orgazama. Također, 16 posto ispitanih muškaraca i 10 posto žena prekinulo bi vezu u kojoj su orgazmi rijetkost, a kod dodatnih 39 posto to bi bio važan faktor prilikom odluke o budućnosti veze.

Zaboravite ljubav i društvo partnera, za svakog šestog muškarca veza ovisi o izvedbi u krevetu, a ostavili bi partnericu koja ih nije zadovoljila u krevetu. Orgazam je toliko važan za svakog četvrtog muškarca te svaku petu ženu da su često postizanje orgazama ocijenili bolje nego zaljubljenost, pokazali su rezultati nedavnog manjeg britanskog istraživanja, a prenosi Daily Mail. Usprkos važnosti seksa za vezu, manje od pola ispitanika potvrdilo je zadovoljstvo učestalošću orgazama.

Rezultati istraživanja, koje je uključilo 3800 Britanaca, pokazali su kako bi 16 posto muškaraca i 10 posto žena prekinulo vezu u kojoj su orgazmi rijetkost, a dodatnih 39 posto reklo je kako bi im to itekako bio važan faktor prilikom odluke o budućnosti veze.  

Iako je 60 posto ispitanika reklo da su jako zadovoljni vezom, ovaj je broj pao za 17 posto kod muškaraca te 6 posto kod žena kada su trebali ocijeniti seksualnu stranu svoje veze.

Kada su upitani što utječe na njihovu sposobnost postizanja orgazama, umor je bio najčešći odgovor – ovaj faktor utjecao je na 20 posto žena i 23 posto muškaraca. Za žene je drugi najvažniji faktor za postizanje orgazma bilo samopouzdanje, a zatim nedostatak seksualne želje.

Za 15 posto muškaraca alkohol je bio čimbenik koji je sprječavao klimaks u spavaćoj sobi, a brige na poslu utjecale su na 12 posto muškaraca. Svaka četvrta ispitana osoba rekla je kako je osjećala pritisak postizanja orgazma tijekom svakog seksa, a kao rezultat, 27 posto muškaraca i 69 posto žena u jednom su trenutku odglumili orgazam.

Na pitanje što bi im više pomoglo kako bi postigli orgazam žene su odgovorile: duža predigra, oralni seks i seksualne igračke. I kod muškaraca je slična situacija – boljem orgazmu doprinijeli bi oralni seks, duža predigra, seksualne igračke i promjena položaja. 

Pročitajte i članke: Umijeće vođenja ljubavi i Predigrom do velikog praska!

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!