Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Nutricionizam

Koliko kalorija trebam unositi da bih dobila na težini?

Objavljeno: 20.06.2017.

Pozdrav. Imam 23 godine, 163 cm visina i 45 kg. Radim 16 h na dan, a drugi sam slobodna. Zanima me koliko kalorija trebam unositi da bih dobila na težini i koliko moram dobiti za normalnu kilažu. Imala sam problema sa željezom i već dva mjeseca koristim dodatak od Natural Wealtha i mislim da mi to pomaže. Također već šest mjeseci nemam ni menestrualni ciklus... Počela sam unositi više kalorija, ali ne znam ni koliko vremenski treba da se organizam vrati na normalno stanje. Često puta vaga pokaže i niže 44, ujutro i sl. Hvala vam.

Smješteno u Nutricionizam

Poštovana, svakom se radi individualna nutricionistička obrada koja podrazumijeva sva antropometrijska mjerenja, nakon kojih se točno zna koliki je Vaš bazalni metabolizam, a kolika maksimalna dnevna potrošnja...

Jako je bitno, osim koliko kalorija dnevno unosite u organizam, i koja vrsta hrane odgovara baš Vama. Osim prilagođene prehrane, Vašeg dodatnog unosa željeza morate paziti i na dnevni unoc C vitamina koji mora biti usklađen s unosom željeza. Svakako napravite kompletnu krvnu sliku, javite se svom obiteljskom liječniku i posjetite svog ginekologa, a nakon toga se javite na kompletnu nutricionističku obradu sa svim nalazima.

Slična pitanja