Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Nutricionizam

Nadutost i vjetrovi - stanje se pogoršava

Objavljeno: 17.10.2016.

Pozdrav, već 3 tjedna konstantno me muci nadutost, veoma učestali vjetrovi te povremeni bolovi u trbuhu sto je sve skupa teško za podnositi. Stanje se znatno pogoršava nakon obroka no ne svaki put te ne primječujem da neka hrane vise izaziva ove simptome od druge, premda teze podnosim veće količine mlijeka, javlja se osjećaj težine u želucu i crijevima. Stolice su dosta ceste 3-5 puta na dan. Prvu menstruaciju sam dobila s 12 godina, a posljednju 12. rujna. Nikada nisam bila trudna, ne pušim i ne pijem. Imam 19 godina, visoka sam 170 cm, a teška 54 kg. Otac mi ima ulcerozni kolitis. Zanima me koji bi mogao biti uzrok mojih tegoba, unaprijed hvala!

Smješteno u Nutricionizam

Poštovana, prije svega svakako se morate konzultirati sa Vašim liječnikom obiteljske medicine oko navedenih problema. Svakako predlažem napraviti barem kompletnu laboratorijsku obradu i nakon toga predlažem  i pregled specijaliste gastroenterologa.

Sa nutricionističke strane, mislim da trebate napraviti neki od testova intolerancije na hranu iz krvi. Dobro je poznato da nam određena vrsta hrane u određenoj životnoj dobi počne“smetati“ i zbog toga izazivati razne gastroenterološke probleme (grčevi u trbuhu, mučnina, vjetrovi, proljev, zatvor i sindrom iritabilnog crijeva). Nakon konzultacija sa nutricionistom  napraviti  Vama prilagođeni individualni program prehrane.

Slična pitanja