Dani darivanja

Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati za imunitet i probavu

U današnjem zahtjevnom svijetu naša su tijela izložena mnogobrojnim štetnim utjecajima pa se moramo više truditi da bismo ostali zdravi i u formi.

Kako bi bili zdravi i u formi, Svjetska zdravstvena organizacija nalaže pet komada voća i povrća dnevno te redovnu tjelovježbu. S obzirom na to da je većina ljudi vodi brzi ritam modernog stila života, teško je držati se navedenih smjernica. Upravo zato, sve više ljudi uzima dodatke prehrani kao način kompenzacije nezdravog stila života.

Većina tih dodataka bazira se na vitaminima i mineralima koji bi trebali nadoknaditi deficite prehrambenih tvari. No, često nismo sigurni za koje nam prehrambene tvari trebaju dodatci, a kad imamo nisku razine energije, spor metabolizam, manjak enzima ili čak probavne probleme (70 posto ljudi ima probavne poremećaje), tijelo ne može apsorbirati te dodatke.

Ključ trajnog zdravlja očito leži negdje drugdje

Postoji 100% prirodna, drevna metoda koja transformira sirovo povrće na način da se ne samo očuvaju hranjive tvari, već se lako probavljaju i apsorbiraju u vašem tijelu: fermentacija mliječnom kiselinom. Ljudi već tisućama godina koriste fermentaciju s bakterijama mliječne kiseline kao način konzerviranja hrane. Određene bakterije transformiraju hranu na način da se proizvodi mliječna kiselina, a ona zbog svoje velike kiselosti djeluje kao prirodni konzervans. U takvoj se okolini ne mogu množiti štetne bakterije. Ali to nije sve: fermentirana hrana zapravo sadrži veće količine vitamina nego originalne namirnice! Enzimi se razgrađuju, količina antioksidansa se povećava, a probavljivost se poboljšava. Također, fermentacija iz hrane izvlači ono najbolje i ima pozitivan utjecaj na širok raspon zdravstvenih tegoba.

Namirnice koje se pripremaju ovom vrstom fermentacije su:

  • kiseli kupus
  • jogurt
  • popularni korejski kimchi

Gozba za naše stanice

Pokojni farmaceut i biokemičar dr. Hans Niedermaier razvio je, nakon višegodišnjeg istraživanja, patentirani proces Kaskadne fermentacije. Ona se odnosi na fermentaciju svježeg organskog voća, povrća i orašastih plodova tijekom 8 tjedana u višefaznom procesu. Ta fermentacija razgrađuje namirnice na njihove manje jedinice i tako ih čini bolje raspoloživim tijelu. Tijekom procesa eliminiraju se svi potencijalni alergeni, dok su enzimi razgrađeni i dostupni. Utjecaj kaskadno fermentiranih prirodnih koncentrata na zdravlje ljudi dokumentirani su i konsolidirani s preko 40 ispitivanja.

Zdravlje probave – ponovno otkrijte vašu zonu ugode

Zdravlje crijeva temelj je neoštećenog imunološkog sustava, vitalnosti i ukupnog dobrostanja. Dvije komponente – uravnotežena crijevna flora (prisutnost korisnih bakterija) i zdrava crijevna sluznica – osigurat će bezbrižnu probavu. Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) sadrže vrijedne komponente zdravih bakterija koje pozitivno utječu na bakterije u našim crijevima. Ova je flora ključna za probavni proces apsorpcije svih hranjivih tvari iz hrane koju jedemo. Mliječna kiselina poboljšava peristaltiku crijeva i smanjuje upalne procese odgovorne za bolnu napuhanost.

Tijelo s prevelikim aciditetom pokazivat će simptome poput:

  • kroničnog umora
  • upale
  • probavnih poremećaja
  • difuzne boli
  • ispadanja kose
  • čak i alergiju

Mnogi bolesnici odu iz liječnikove ordinacije bez objašnjenja svojih problema i s lijekovima koji liječe samo simptome. Odgovor često leži u kiselo-lužnatoj ravnoteži tijela. Svi možemo poremetiti ovu važnu ravnotežu ako jedemo previše mesa i rafiniranog šećera, ako smo pod prevelikim stresom, ne vježbamo dovoljno ili pušimo – a to su samo neki od uzroka.

Jetra i bubrezi važni su organi koji eliminiraju kiseline iz tijela, a oboje stimuliraju kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB). To pomaže tijelu da se riješi viška kiseline i stimulira sustav enzima odgovoran za eliminaciju drugih toksina u tijelu.

Imunološki sustav – naše oružje protiv bolesti

Uloga je imunološkog sustava da nas zaštiti od određenih bakterija, virusa i karcinoma. Obrambeni kapacitet ovog sustava usporava se uz starenje. Ali, čak i previše kiselosti i probavnih problema usporit će njegovu djelotvornost u borbi protiv ovih uljeza. Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) pozitivno utječu na probavu i kiselost. Odnosno, imaju izravan utjecaj na aktivnost stanica imunološkog sustava.

  • Prirodne stanice ubojice (koje nas štite od karcinoma) pokazat će veću aktivnost.
  • Monociti i limfociti učinkovitiji su u zaštiti od bakterija, virusa koji uzrokuju većinu zaraznih bolesti.
  • Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) pomažu ubrzati proces zacjeljivanja – posebice kod virusne infekcije i kroničnih upala.
  • Mnogi terapeuti propisuju kaskadno fermentirane prirodne koncentrate (RPB) za oboljele od karcinoma kao pomoć kod kemoterapije.
  • Smanjuju se nuspojave ovih tretmana poput umora i probavnih problema.

Kronična upala – tiha, ali opasna

Upala je način na koji se imunološki sustav bori protiv bakterija i također sanira oštećenja u tijelu. Tako da je u osnovi korisna. Ali, uz nezdrav stil života ili poremećen enzimski sustav, upala može postati kronična i stoga štetna.

Kronična upala ima svoju ulogu u mnogim bolestima, poput karcinoma, kardiovaskularnih bolesti, autoimunih bolesti i kroničnih probavnih problema. Upala postaje kronična kada su određeni glasnici imunološkog sustava inaktivni ili preaktivni i kada tijelu nedostaje antioksidansa. Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) zapravo potiskuju prekomjernu proinflamatornu aktivnost reguliranjem aktivnosti uključenih glasnika. To se najbolje može vidjeti kod zacjeljivanja rana i problema s kožom koji se brzo eliminiraju kada se (RPB) nanesu izravno na kožu

Energija koja započinje u našim stanicama!

Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) prirodno su rješenje koje tijelu daje energiju potrebnu da bi ostalo zdravo. Regeneracija, reparacija i regulacija ključ su vitalnosti i kvalitete života cijele obitelji. Naše su stanice važni igrači u ovim procesima, a za to im je potrebna energija. Ova energija konstantno se proizvodi u našim stanicama u obliku molekule pod nazivom ATP ( adenozin trifosfat). Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) odlaze izravno u vaše stanice kako bi regenerirali i zaštitili proizvodnju energije. Povećanje ATP-a razlog je zašto kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) imaju tako širok učinak kod tako velikog broja zdravstvenih problema. Kad nešto djeluje na razini stanice, cijelo tijelo osjeća te učinke.

Kaskadno fermentirane prirodne koncentrate (RPB) može uzimati cijela obitelj – novorođenčad, djeca, odrasli, stariji. Također i osobe sa zdravstvenim problemima ili za prevenciju i detoksikaciju. Nema štetnih interakcija s lijekovima ili drugim dodacima za zdravlje, kao ni alergijskih reakcija. Normalno doziranje je 10 ml ujutro i 10ml uvečer razrijeđeno u malo vode.

Autor: Claudia Vigier, naturopat     

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo