Mediteranska prehrana olakšava začeće!

salata, grcka salata, more, masline

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako bi žene, koje prolaze kroz proces in vitro oplodnje, trebale konzumirati mediteransku prehranu bogatu avokadom i maslinovim uljem, ali siromašnu mliječnim proizvodima i mesom.

Studija je pokazala kako prehrana koja sadrži puno jednostruko nezasićenih masti - otkrivenih u mesnatom zelenom voću, maslinovom ulju, kao i kikirikiju, bademima i indijskim oraščićima, može čak utrostručiti šanse za začeće putem umjetne oplodnje.

Avokado

kOsim što je bogat nutrijentima, avokado je saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. Bez obzira u kojem ga obliku konzumirate, on doprinosi osjećaju sitosti i može pomoći držati glad pod kontrolom.

Avokado također sadrži velike količine kalija koji pomaže sniziti krvni tlak, a prema američkom Nacionalnom institutu za srce, pluća i krv, jedan od najboljih načina kontroliranja visokog tlaka je konzumacija dovoljne količine kalija. Samo polovica avokada sadrži 487 miligrama kalija, što je više nego jedna banana.

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje sadrži u sebi visoku razinu antioksidansa, uključujući polifenole, vitamin E, klorofil i karotenoide. Antioksidansi su glavna poluga za jačanje imunološkog sustava organizma te zaštite organizma.

Ljekoviti napitak sadrži vitamine A, D, K i E koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidacije stanica, a zajedno se bore protiv prijevremenog starenja.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!