Muči vas žgaravica? Spriječite je odabirom pravih namirnica

cir zeludac

Muči vas neugodna bol u želucu, kiselina i nadutost? Mislite da se simptomi nakon jela pogoršavaju? Često je upravo tako. Neke namirnice izazivaju tegobe kod svih osoba koje pate od gastritisa i vaš vam ih je liječnik vjerojatno već zabranio.

Odabir pravih namirnica je iznimno bitan kod onih koji pate od osjetljivog želuca. Prema posljednjem istraživanju "National Heartburn Alliance" čak je u 92 posto slučajeva hrana odgovorna za nastanak žgaravice. Pogledajte kako izgleda lista namirnica koji oni preporučuju za smanjenje problema s želudcem.

Zobena kaša

Nemojte jesti krafne, osim ako baš želite žgaravicu, jer su one recept za probleme. Odaberite zobenu kašu koja je siromašna masnoćama, a bogata vlaknima koji će djelovati pozitivno na vaš želudac. Ako vam sama zobena kaša nije ukusna, dodajte sitno narezane banane.

Đumbir

Svjež đumbir djeluje protuupalno te je stari lijek za probleme s želudcem - bilo kakve probleme. Dnevna doza za upotrebu bi trebala biti od dva do četiri grama jer veće količine od te mogu uzrokovati žgaravicu. Đumbir stavite u vrelu vodu i napravite čaj, dodajte ga jelu ili ga jednostavno žvačite.

Tjestenina (bez crvenog umaka)

Paradajz i teški umaci nisu dobri za žgaravicu, a za one koji imaju želju pojesti malo tjestenine stiže dobra vijest a to je da stručnjaci preporučuju male količine omiljene tjestenine koja će povećati unos vlakana u vaš organizam.

Grašak

Grašak je jedan od najboljih izvora proteina i vlakana i odlična su zamjena za crveno meso za koje je poznato da uzrokuje žgaravicu.

Oprez: hrana koja potiče žgaravicu!

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!