Ostanite zdravi uz pravilan izbor namirnica

omega-3 masne kiseline, voce, povrce, orasasti plodovi, mediteranska prehrana

Jesti pravilno i jesti zdravo je najbolji način za sprječavanje nastanka raznih bolesti, a isto tako i raka. Hrana koja se preporuča neopisivo je ukusna i možete je pronaći na svakom placu ili dućanu. Donosimo vam popis nekih od namirnica koje će raditi za vaše zdravlje.

Kupus

Nedavne studije su pokazale da konzumiranje kiselog kupusa sprječava rast raka naročito u dojkama, debelom crijevu, plućima i jetri. Kiseli kupus potiče i jača imunološki sustav kojem je zadatak uništavanje stanica raka, potiče rad metabolizma, a na taj način i izbacivanje otrova iz tijela. Kiseli kupus i sok od kiselog kupusa sadrže prirodne sastojke kod kojih je dokazano preventivno i terapijsko djelovanje kod karcinomskih oboljenja: vitamin C, folnu kiselinu i kalcij.

Maslinovo ulje

Ova vrsta ulja je bogata antioksidantima koji štite organizam od štete koju uzrokuju slobodni radikali. Oni mijenjaju strukturu stanica koje pak igraju ogromnu ulogu u nastanku tumora i razvoja raka.

Luk

Češnjak, luk i mladi luk, poriluk i vlasac sadrže sumporne sastojke koji ubijaju stanice raka crijeva, dojke, pluća i prostate. I epidemiološke studije ukazuju da ljudi koji jedu puno češnjaka imaju mali rizik od pojave raka bubrega i prostate. Ljekovite sastojke tijelo lakše apsorbira ako se nalaze u ulju, pa je dobro jesti ih uz malo maslinovog ulja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj izvrstan u borbi protiv raka jer sadrži polifenole, uključujući katehine, koji smanjuju rast novih krvnih žilica koje hrane tumor. Osim toga, zeleni je čaj snažni antioksidant i odlično uklanja otrove iz tijela, pa tako potiče smrt stanica raka.

Orasi

Znamo da su kalorična hrana, ali ako ih konzumirate u normalnim kolićinama mogu samo korisitit vašem zdravlju. Znastvenici su nekoliko puta nakon istraživanja na životinjama, potvrdili da orasi usporavaju razvoj stanica raka.

Losos

Ova ukusan riba bogata je omega-3 mastima, koje će se boriti protiv upala koje mogu voditi do raka. Preporuka je pojesti barem dvije porcije lososa na tjedan kako biste od njega dobili najbolje.

A. A. 

 Prati nas na Viber Public Chatu!