Danas za ručak poslužite popečke od oslića

Shutterstock 760383391

Ako ste mislili kako riba mora biti skupa da bi bila kvalitetna i hranjiva, gadno se se prevarili.

Kamen temeljac mediteranske prehrane - riba - jedna je od najvažnijih namirnica u ljudskoj prehrani, a s obzirom da sadrži malu količinu masnoće, preporučuje se za zdravlje srca i krvnih žila.

Ovako pripremljeni, poprženi odresci od svima omiljenog oslića posebno su ukusni: izvana hrskavi, a iznutra sočni.

Varivo od crvenog graha i poriluka koje morate pripremiti

Popečci od oslića

Recept je namijenjen za 4 osobe, pripreme traju 20 minuta, a  kuhanje 15.

Potrebni sastojci:

  • 300g fileta očišćenog i narezanog oslića
  • 350 grama pire krumpira (ohlađenog)
  • 6 komada mladog luka, nasjeckanog na fine kolutiće
  • 1 žlica umaka od hrena
  • 2 žlice brašna
  • 1 jaje – istučeno
  • 90 g krušnih mrvica
  • maslinovo ili kokosovo ulje
  • zelena salata po odabiru

Priprema:    

  1. U velikoj posudi pomiješajte pire, luk, hren i oslić te od njih napravite 8 jednakih okruglih kolačića koje ćete uvaljati u brašno (otresite višak brašna), razmućeno jaje i krušne mrvice.        
  2. Na zagrijanoj tavi, na maslinovu ulju, pržite kolačiće 5 minuta sa svake strane dok ne postanu tamno žuti. Poslužite sa salatom

Kratki vodič kroz ribarnicu - kako odabrati najsvježiju ribu?

Napomena: Popečke možete pripremiti i dan ranije ili ih čuvati u zamrzivaču.

Foto: Shutterstock

Ana A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!