Jadranska sardina u maslinovom ulju

mardesic sardina u maslinovom ulju

Osim što su ukusne, sardine "Mardešić" su bogate proteinima, a siromašne zasićenim masnoćama. Pripremljene su od svježih srdela, ulovljenih u Jadranskom moru, koje okružuje Dugi otok.

Jadranska sardina u maslinovom ulju tradicionalni je proizvod tvornice ribljih konzervi Mardešić. Ne sadrži nikakve konzervanse niti aditive, a izvrstan je izvor omega-3 masnih kiselina. Upravo su ove kiseline glavni aduti protiv rizika boelsti srca i krvnih žila.

Maslinovo ulje prepuno je hranjivih sastojaka, vitamina i ljekovitih svojstava. Ono djeluje protubakterijski, protuupalno, protugljivično i protuvirusno. Stručnjaci su mnogim istraživanjima dokazali kako umjerena konzumacija maslinovog ulja može zaštititi od nekih vrsta raka i bolesti krvožilnog sustava.

Jadranska sardina u maslinovom ulju proizvodi se od svježe ulovljene ili svježe smrznute jadranske srdele ulovljene u neposrednoj blizini Dugog otoka, gdje se nalazi tvornica Mardešić. Jadranske sardine u maslinovom ulju možete kupiti u pakiranju od 125 g u trgovinama: Konzum, Diona, Mercator; Plodine i Cromaris.

Sardini se strojno odvaja glava, utroba i rep te se automatski ili ručno ulaže u limenku. Kutija s ribom se kuha u pari i suši u struji vrućeg zraka.
Nakon parenja i sušenja, dodaje se ulje te se hermetički zatvara. Potom se kutija sterilizira, pere te stavlja na odležavanje do trenutka opreme.

Najveća vrijednost ribe je u sastavu bjelančevina, masnih kiselina (omega-3 masne kiseline u srdeli), vitamina, minerala i mikroelemenata. Nadalje, visok stupanj čistoće Jadranskog mora daje ribi, koja obitava u ovom ambijentu, apsolutne karakteristike ekološki vrijedne hrane.

Mardešić kvaliteta

Tvornica Mardešić postoji od 1905. godine, a s proizvodnjom ribe započinje 1907. godine. S obzirom da je locirana na Dugom otoku, u mjestu Sali, više od 100 godina ona predstavlja izvor prihoda za lokalno stanovništvo kao i okolnih otoka. Danas se tvrtka Mardešić bavi proizvodnjom ribljih prerađevina na bazi srdele, inćuna, tune i skuše. U svojoj se bogatoj povijesti tvrtka stalno proširivala i usklađivala proizvodne procese s dostignućima u preradi ribe, ali uz poštivanje tradicije i polaganje pažnje na svježinu i porijeklo pripremljene ribe.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!