Krem juha od bundeve sa čokoladom

Shutterstock 198600158

Ovo povrće sadrži visoke razine antioksidanata - karotena, a tu su i velike količine vitamina C i E. Od neprocjenjive je važnosti i za zdravlje očiju, djeluje u prevenciji neurodegenerativnih bolesti, osigurava zdravlje kostiju, mokraćnog i probavnog sustava te, u konačnici, poboljšava imunitet.

Najbolja vijest od svega je ta da ju možete ju pripremati na niz načina - sirovu (naribanu kao mrkvu), kuhanu na pari, pečenu u pećnici ili kao dodatak varivu.

Danas od bundeve pripremamo ukusnu juhu s čokoladom!

Sastojci:

  • 0,5 kg mesa bundeve
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 20 g maslaca
  • 30 g tamne čokolade
  • 3 jušne žlice vrhnja za kuhanje
  • 1 naranča

Priprema: Narežite pulpu bundeve na ravnomjerne dijelove te kuhajte na maslacu sa ½ čaše juhe. Kada je skuhana, začinite solju i paprom po volji. Dobivenu smjesu procijedite kroz cjedilo ili izmiksajte.

Dodajte ostatak juhe, iscijeđeni sok naranče i pustite da prokuha. Naribajte čokoladu, juhu maknite s vatre i povežite sve vrhnjem za kuhanje. Juhu rasporedite u 4 zdjelice, ukrasite naribanom čokoladom te dodajte par kapi djevičanskog maslinovog ulja.

Dobar tek!

Vrhunac je sezone bundeva: najukusnija i najjeftinija u jesen!

Foto: shutterstock

Ana A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!