Ovaj način kuhanja koristi se već tisućama godina, a stručnjaci se slažu da je kuhanje na pari jedna od najboljih i najzdravijih metoda pripreme hrane na svijetu.
Odlučite li pripremati namirnice koje su i same pune okusa, dovoljno ih je naknadno začiniti s malo limuna, maslinovog ulja i svježih začina kako biste uživali u savršenom obroku.
Dobrobiti kuhanja na pari
Kod kuhanja na pari, voda ne smije doći u kontakt s namirnicom dozvoljavajući tako pari da polako prodire u nju. Ova metoda omogućava namirnicama kuhanje u vlastitom soku te zadržavanje izvornog izgleda, boje i okusa te svih hranjivih sastojaka.
Posude za kuhanje na pari (od bambusa ili inoksa) možete kupiti, ili jednostavno stavite namirnice u cjedilo na masni papir te na lonac odgovarajućeg promjera i poklopite.
Evo nekoliko razloga zašto je kuhanje na pari dobro :
- Kod kuhanja na pari, gubitak vitamina i minerala iz namirnica je minimalan
- Namirnice zadržavaju originalan okus i boju
- Nije vam potrebno ulje ili mast, a rezultat je zdravo i niskokalorično jelo
- Možete kuhati skoro sve namirnice – od povrća i voća do ribe i mesa te riže i kus kusa
- Potrebno vam je svega 30-ak minuta za pripremu kompletnog obroka
- Nakon kuhanja na pari – kuhinja ostaje čista!
Okrenite novi list već danas i isprobajte novu tehniku kuhanja i zadivite obitelj ili goste zdravim i ukusnim obrokom!
A. A.