Osvježite se čistom snagom C vitamina!

Vocni koktel "dr. C" (Hotel Dubrovnik)

Iako je sezona prehlada i gripa iza nas, potreba organizma za vitaminom C se ne smanjuje! Ovaj ljekoviti antioksidans osnažuje imunitet, štiteći organizam od slobodnih radikala koji mogu uzrokovati bolesti srca i karcinom.

kDobra je vijest i da vitamin C smanjuje stres, štiti od moždanog udara i sprječava starenje kože. Ovaj hranjivi nutrijent se krije u brojnim voću i povrću, a naročito u kiviju te citrusima poput naranče i limuna.

Upravo su spomenute voćke glavni sastojci svježe pripremljenog voćnog koktela pod nazivom "Dr. C", u kojem možete uživati na terasi Kavane Hotela Dubrovnik. Ovaj hranjivi napitak će vas osvježiti i vašem organizmu osigurati potrebnu dnevnu dozu vitamina C. A sve to zahvaljujući idealnom omjeru naranče, limuna i kivija.

Limun – saveznik zdravlja!

Limun se ubraja među namirnice koje sadrže najviše antioksidansa. Zahvaljujući limunskoj kiselini, on neutralizira toksine i njihovo djelovanje, ubrzava razgradnju masti i poboljšava asimilaciju hranjivih sastojaka. Limun sadrži selen i vitamine C i B, te povećava imunološki sustav i usporava starenje.

kNarančom protiv kolesterola!

Svakodnevna konzumacija ovih hranjivih voćki štiti od prehlade te snižava kolesterol, sprječava bubrežne kamence i smanjuje rizik od raka debelog crijeva. Antioksidansi prisutni u narančinu soku poboljšavaju funkcije krvnih žila i smanjuju rizik od razvoja srčanih i krvožilnih bolesti.

Kivi - malo, ali moćno voće!

Sićušno voće predstavlja odličan izvor kalija, magnezija, vitamina E i vlakana. Kivi snižava kolesterol, neutralizira slobodne radikale, stimulira imunitet i pomaže pri eliminaciji toksina iz organizma.

Za guštanje u svježe pripremljenom voćnom koktelu "Dr. C" potrebno je izdvojiti 20 kuna. Toplo preporučamo!

 

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!