Recept za najfiniji kruh s kefirom!

Kruh s kefirom  (2)

Ovaj kruh s kefirom još je jedan u nizu zdravih verzija koje možete sami i na brzinu pripremiti kod kuće...

Kefir možete pripremiti kod kuće uzgajajući kefir gljivicu, a odlična je za liječenje raznih oboljenja - od psorijaze, tumora, pa sve do reume i artritisa. Uz to, jednostavno će ojačati vaš imunitet kao i održavati razine kolesterola! 

Pripremite ovaj kruh, dodajte sjemenke po izboru i uživajte u zalogaju zdravlja!

Sastojci: 

- 560 g MIXB brašna (SCHAR)

- 450 ml kefira (ja sam upotrijebila svoj domaći)

- 1 čajna žličica soli

- 2 čajne žličice psilijuma

- pola kocke svježeg kvasca

- 150 ml toplog mlijeka

- 1 čajna žličica šećera

- 2 čajne žličice MIXB brašna (SCHAR)

Priprema:

Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješajte mikserom).

Zatim ponovno izmiksajte i prebacite u kalup obložen pek-papirom (ja sam pekla u kalupu promjera 26 cm). Pospite sjemenkama (ja sam stavila bučine sjemenke po želji).

Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).

Dobar tek!

Autor: Adrijana Bručič - Bezglutenska Radost    

Autor fotografija: Adrijana Bručič - Bezglutenska Radost    

 Prati nas na Viber Public Chatu!