Hrana i recepti

Hrana i recepti

Uskrsni jelovnik kako ga vidi nutricionistica – neće se svima svidjeti, ali ima i šunke i kolača

Shutterstock

Nutricionistica Mirela Marić iz Nutrilife Centra donosi nam prijedlog zdravijeg blagdanskog jelovnika za cijeli dan.

Šunka – sve što trebate znati o omiljenoj blagdanskoj namirnici

DORUČAK  [21%]

  • 100 g dvopeka
  • čaj od mente
  • 50 g purećih prsa u ovitku

MEĐUOBROK I  [4%]

  • cijela jabuka

RUČAK  [41%]

  • 2 kuhana jaja
  • 170 g palente kuhane bez soli
  • 10 g hrena
  • šalica juhe od rajčice
  • 100 g šunke dimljene kuhane
  •  50 g rotkvice

MEĐUOBROK II  [18%]

100 g biskvita (običnog, nemasnog)

VEČERA  [17%]

105 g kiselih krastavaca

2 šnite integralnog kruha

150 g svježeg kravljeg sira (obr. mlijeko)

Ukupno za dan: energijski unos 1.991,20 kcal, ugljikohidrati 269,19 g, masti 60,67 g, proteini 95,18 g

Mladi luk i hren – nezaobilazna uskrsna kombinacija

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo