Voćno pjenasta slastica frape

frape, vocni sok

Frape je voćna pjenasta ohlađena slastica omiljena svim generacijama. Osnovni recept ovog osvježavajućeg pića sadrži voće i mlijeko, a ako želite gušću teksturu, možete dodati jogurt ili sladoled.

Frapei su sami po sebi puni šećera jer i voće i mlijeko sadrži šećere (fruktoza i laktoza), no zbog poboljšanog okusa možete dodati med, kraljevsku namirniu koja čuva svačje zdravlje ili vanili šećer koji će dati posebnu aromu napitku.

Sam po sebi, frape je hladno piće, što znači da ne uključuje termičku obradu i sve su hranjive tvari sačuvane, jednako kao i kalcij iz mlijeka.

Privlačnost frapea leži u njihovoj svestranosti i lakom pripremanju. Možete ga napraviti od bilo kojeg voća! Pitanje je samo koji vam se okus jede danas. Sve nutricionističke dobrobiti voća možete dobiti u porciji frapea, a ujedno ćete se osvježiti. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko minuta.

bananeProbajte ovaj osnovni recept za frape od banana i jagoda. Jedino što vam preostaje jest odabrati hoćete li dodatno zasladiti medom ili vanili šećerom.

Frape od banana i jagoda:

2 banane
30 dag jagoda
3 dl mlijeka
1-2 dl mineralne vode
2 kuglice sladoleda od vanilije
po želji malo ruma
limun

Očistite i narežite voće. Miksajte ga s ostalim sastojcima dok ne dobijete pjenušavu tekućinu. Ulijte u rashlađene čaše ili dodajte tri kockice smrvljenog leda. Poslužite sa slamkom i kriškom limuna na rubu čaše.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!