Ako imate običaj bacati lisnati dio celera, danas ćete saznati kako ga možete iskoristiti za ukusna jela.
Na celeru se nalaze svijetlo zeleni listići koji su delikatnog i savršenog okusa, i oni tamno zeleni koji mogu biti nešto tvrđi, masni i gorki ali se i oni mogu iskoristiti u kuhanju za dodatnu aromu.
Evo 5 načina kako ostatke celera iskoristiti, a ne baciti
Kako iskoristiti ostatke celera?
Začinska sol: Običnu sol kombinirajte sa šakom sušenog celera (lista) kako biste napravili sol začinsku sol. Tamniji listovi će ponuditi nešto više arome.
Ovaj napitak je čudotvoran – pomaže u otapanju masnih naslaga na trbuhu
Pesto: Umjesto paprene rukole koja se stavlja u određene recepte za pesto vi dodajte lišće celera. Umak možete dodati tjestenini, pizzi ili sendvičima te ga koristiti kao preljev za salate.
Salata: Nasjeckane listove celera možete dodati gotovo svakoj salati, a ako dodate malo limuna ublažit će se gorkasti okus lista celera.
Juha ili gulaš: Svaka juha ili gulaš u koji inače stavljate celer sigurno može podnijeti okus lista celera.
Ukras jelima: Manji, nježniji listovi celera savršen su ukras gotovim jelima. Ukrasite omlet, juhu ili gulaš…
Pripremite kremastu juhu od celera
A. A.
Foto: Shutterstock