Pripremite kremastu juhu od celera

juha od celera, Shutterstock 503802508

Zasitna, dijetna i jednostavna za pripremu, ova juha je idealna za večeru ili međuobrok.

Ako vam smetaju vlakna koja se nalaze u celeru, koristite za pripremu juhe mekanije i svjetlije dijelove biljke ili ih jednostavno očistite uz pomoć nožića.

Potrebni sastojci:

  • 1- 2 žlice maslinova ulja
  • 1 crveni luk nasjeckan na komadiće
  • 3 režnja češnjaka - nasjeckana
  • 1 kg svježeg celera, opranog i nasjeckanog
  • šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2-4 krumpira narezanog na kockice
  • šaku nasjeckanog svježeg peršina, sol i papar

Donosimo recept za bogat i ukusan povrtni temeljac!

Priprema: 

  1. Narežite celer na komadiće iste veličine kako bi se istovremeno skuhali.
  2. U velikoj posudi zagrijte ulje te dodajte luk koji se mora dinstati 10-ak minuta.
  3. Dodajte češnjak te za par minuta celer, krumpir i peršin. Pustite da sve zavrije te smanjite vatru.
  4. Kuhajte 30-ak minuta dok sve ne postane mekano. Maknite s vatre te sve dobro izmiksajte. Lagano dodajte temeljac i preostale začine. 

Minestrone – povrtna juha koja će vas ugrijati

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!