Tajna uspješnog mršavljenja krije se u realno postavljenom cilju!

Vaga, debljanje, mrsavljenje, kilogrami

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako se tajna uspješnog skidanja kilograma krije u "malim koracima" i postavljanju realnog cilja.

Stručnjaci sveučilišta Alabama iz Birminghama poručuju svim osobama s viškom kilograma da svoj krajnji cilj podijele u nekoliko manjih, koje će moći ostvariti kroz kratkoročno vrijeme. Na taj će način imati veće šanse za uspjeh.

kiŠto to točno znači? Recimo da je vaš cilj do ljeta skinuti 20 kilograma. Kako biste ustrajali u svojoj namjeri, stručnjaci poručuju da podijelite svoj cilj na četiri dijela. Dakle, svaki mjesec nastojte smršaviti 5 kilograma. Tim ćete tempom za četiri mjeseca biti u željnoj fit formi.

"Ako pretjeramo s postavljanjem ciljeva, i ako taj cilj ne ostvarimo dovoljno brzo, lako ćemo posustati i uvjeriti sami sebe da naš cilj nije niti ostvariv. Stoga si je pametnije postavljati mini-ciljeve poput gubitka dva, tri kilograma umjesto njih 10 ili 20. A kad skinete prvih nekoliko, nagradite se jer to i zaslužujete", poručuje autorica istraživanja dr. Lauren Whitt.

Osobe koje postupno i kontinuirano gube težinu su uspješnije u zadržavanju postignute težine. S obzirom na to da pola kilograma iznosi 3500 kalorija, stručnjaci preporučuju smanjenje unosa za 500 do 1.000 kalorija dnevno.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!