Želite smršaviti? Zaboravite na dijetu!

Mrsavljenje, zdrava hrana, kilogrami

Želite ostati u formi i izgledati dobro? Stručnjaci savjetuju: promijenite fokus! Prestanite razmišljati o dijetama te se okrenite zdravom načinu života. A on podrazumijeva uravnoteženu prehranu i redovito vježbanje.

Nutricionisti savjetuju: prestanite brojati kalorije i svakodnevno se ograničavati. Riječ je o iznimno kontraproduktivnom procesu jer ćete kad-tad popustiti pritisku. Umjesto toga, pokušajte u svoj svakodnevni život uvesti osnovne elemente zdravog načina života, poput fizičke aktivnosti.

kAko nemate vremena za teretanu, učinite sve što je potrebno da pokrenete svoje tijelo. Šećite psa, žustro hodajte za vrijeme pauze na poslu, igrajte se u dvorištu s djecom nakon večere... Isplanirajte aktivan, a ne pasivan godišnji odmor. Ako slobodne dane, u većini slučajeva, provodite u ležećem ili sjedećem položaju, ovaj put isplanirajte putovanje tijekom kojeg ćete pješačiti, biciklirati ili skijati. Kilogrami će se topiti sami od sebe", poručuje američka liječnica dr. Stefanie Barthmare.  

Drugi način za izbjegavanje prejedanja je da organizirate obiteljska okupljanja s manje hrane! Stavite veći naglasak na razgovor, razmjenu iskustava, veselje i smijeh.

Ako ste se tijekom cijele godine mučili s raznim dijetama, nemojte dopustiti da vam nadolazeći božićno-novogodišnji blagdani i pripadajuće poslastice unište ostvarene rezultate. Ove se godine pokušajte fokusirati na neke druge, manje kalorične stvari. Birajte zdravu prehranu tokom cijele godine, krećite se i družite s dragim ljudima.


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!