Anđeoski kolač - jednostavan recept za jedan od najpopularnijih svjetskih kolača

Shutterstock 1346387417

Ako još niste probali ovaj najslavniji među slavnim kolačima, pravo je vrijeme da to učinite sada!

Donosimo jednostavan recept za bijeli anđeoski kolač koji možete jesti sami, s dodatkom tučenog vrhnja, s omiljenim jagodama, čokoladom... Odabir je na vama!

Jede vam se nešto slatko? Oduševit će vas pizza od čokolade (ima samo 5 sastojaka)

sastojci:

  • 12 bjelanjaka (sobne temperature)
  • 1 1/2 vinskog praška za pecivo (možete zamijeniti s 2 žličice octa ili limunovog soka)
  • prstohvat soli
  • 1 šalica šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 teaspoon ekstrakta badema
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica šećera u prahu

Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte sol i vinski prašak za pecivo (ili zamjenu). 

Polako u bjelanjke umiješajte i šećer. Dodajte ekstrakte vanilije i badema.

Važno je da sve sastojke dodajte polako i polako ih umiješate u bjelanjke.

Brašno i šećer u prahu dodajte na kraju i ne miksajte već umiješajte ručno. 

Smjesu ulijte u kalup za kuglof i pecite oko 45 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Kada je kolač gotov, ostavite ga da se hladi oko sat vremena. Lagano nožem prođite rub kolača i nježnog ga izvadite iz kalupa.

Poslužite ga uz jagode ili neko drugo voće, tučeno vrhnje ili omiljenu kremu, a može se jesti i bez ikakvih dodataka.

Kolač od jagoda - jednostavan desert koji sigurno neće dočekati nedjelju!

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!