Biftek s tartufima

biftek s tartufima8

U delikatesi popout tartufa, možete uživati i u okrilju svog doma i kuhinje. Brzo i jednostavno pripremite obrok u kojem ćete doista uživati, a pokazat će se izvrsnim izborom i za specijalne prigode.

Sastojci:

  • 600 - 800 g junećeg bifteka očišćenog od žilica i narezanog na medaljone
  • sol, papar, češnjak
  • 2 crna konzervirana tartuf
  • maslinovo ulje s okusom tartufa
  • maslac, maslinovo ulje
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • široki rezanci
  • zelena salata i crveni radič
  • ribani tvrdi ovčji sir

Priprema:

Biftek očistite i narežite na medaljone. Posolite ih, popaprite, natrljajte protisnutim češnjakom i ostavite da neko vrijeme odstoje. Rezance skuhajte al dente.

Na vrućoj mješavini maslaca i maslinovog ulja naglo ispržite medaljone, izvadite ih iz tave i držite na toplom. Na masnoću koja je preostala dodajte vrhnje, maslinovog ulja s tartufima u količini prema vlastitom ukusu, posolite i popaprite.

Kratko prokuhajte, a onda u umaku okupajte skuhane rezance.

Medaljone servirajte na podlozi od rezanaca, naribajte ili narežite tartufe na listiće, dodajte ribanog ovčjeg i sl. sira i ukrasite rezancima zelene salate i crvenog radiča.

Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!