Borići od lješnjaka i marcipana

Borici od ljesnjaka i marcipana - recept Nada

Keksići ili ukrasi za bor, svejedno je. Vrlo su ukusni, na bazi lješnjaka, premazani kremom od marcipana i ukrašeni šarenim šećernim perlicama.

nada

Najviše veselja donijeli su mojim mališanima, makar sam se i sama zaigrala. Ukrasite ih po želji, šećernim pismom ili šećer obojite zelenom prehrambenom bojom. Ja sam ih ukrasila na ovaj jednostavniji način, šarenim perlicama. Stavila sam na njih tanke ukrasne vrpce i spremne su za bor ili za nepce.

Potrebni sastojci

200 g mljevenih lješnjaka
60 g šećera
70 g maslaca
1 žumanjak
po potrebi 1 žlica slatkog vrhnja

Za ukrašavanje

1/2 smjese marcipana
2 bjelanjka
2-3 žlice slatkog vrhnja
šarene perlice
vrpce

Priprema

nada

1. U veću posudu stavite mljevene lješnjake, dodajte šećer i maslac narezan na tanke listiće iz hladnjaka. Napravite u sredini udubinu, pa dodajte žumanjak. Vilicom miješajte sve sastojke kako bi nastala grudičasta masa. Na kraju umijesite sve zajedno rukama, kako biste dobili glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, umotajte u foliju i pospremite na pola sata u hladnjak.

2. Dok se tijesto odmara, napravite smjesu za ukrašavanje. Marcipan naribajte, dodajte bjelanjke i slatko vrhnje, dobro izmiješajte, stavite na stranu.

3. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim obložite papirom za pečenje. Radnu površinu lagano pobrašnite i razvaljajte tijesto na debljinu od 4 mm. Kalupićem u obliku borića napravite 20-ak keksića, koje poslažite na papir u limu. Svaki keksić premažite pripremljenom kremom od marcipana, pospite šarenim perlicama. Na vrhu borića napravite rupice, pecite ih 10-ak minuta. Ohladite ih i stavite ukrasne vrpce.


Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!