Hrana i recepti

Hrana i recepti

Božićni browniji

Čokoladni browniji su neodoljivi u bilo koje doba godine. Učinite ih božićnima tako da dodate cimet, usitnjene orahe, rum, grožđice… U stvari, što god poželite! Kada ih ispečete, čuvajte ih u dobro zatvorenoj posudi kako bi ostali sočni.

Sastojci:

  • 100 g margarina
  • 400 g čokolade
  • četiri jaja
  • 140 g šećera
  • 150 g oštrog brašna
  • jedan decilitar ruma
  • dvije jušne žlice cimeta
  • dvije šake oraha

Priprema:

1. Čokoladu i margarin otopite na parnoj kupelji.

2. Jaja pjenasto umutite sa šećerom dok ne postanu svilenkasta i volumenom velika. Dodajte brašno u nekoliko navrata i promiješajte ručno.

3. Otopljenu čokoladu dodajte prvoj smjesi i dobro primiješajte. Orahe nasjeckajte u grube komade i dodajte smjesi te također umiješajte rum i cimet.

4. Smjesu ulijte u kalup koji ste zaštitili papirom za pečenje i pecite 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo