Brancin iz folije s pancetom i povrćem

Brancin - recept Nada

Ribu i plodove mora često pripremam. Oni su uvijek rado viđeni gosti na našem obiteljskom stolu. Radi se, prije svega, o zdravom, a onda i ukusnom obroku.

kDanas sam se odlučila za pripremu brancina i to omotanog domaćom pancetom, s malo češnjaka. Ribu sam nakapala limunom, dodala grančice kopra, a sve prelila maslinovim uljem i umotala u male barkice od alu-folije. Za prilog sam poslužila povrće koje sam skuhala i prelila mješavinom maslinovog ulja, peršina i češnjaka.

Potrebni sastojci

4 očišćena brancina
150 g domaće pancete ili špeka, narezati na listove
2 češnja češnjaka
sol
maslinovo ulje
svježi kopar
par kapi limuna za svaku ribu

Za prilog

2 veća krumpira
3 mrkve
1 tikvica
1/2 kg brokule
2 češnja češnjaka
2-3 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
5- 6 žlica maslinova ulja
sol

Postupak

k

1. Ako niste kupili već očišćenu, kupljenu ribu očistite i dobro operite iznutra i izvana, posušite ju kuhinjskim papirom. Nasolite samo unutarnji dio ribe ili ju napunite listom špeka, nauljite maslinovim uljem. Namažite ju s malo češnjaka, pokapajte s par kapi limuna te ju omotajte s 2-3 lista špeka.

2. Položite ribu na namašćenu foliju, sve još malo prelijte maslinovim uljem i na svaku stavite po 1-2 grančice svježeg kopra. Ribu čvrsto umotajte u aluminijsku foliju kako vam ne bi iscurila tekućina i ulje iz folije.

3. Pećnicu zagrijte na 200° C i ribu pecite 20-25 minuta nakon čega sve folije rastvorite i još 10-ak minuta zapecite. Poslužite uz prilog od povrća.

4. Povrće ogulite, operite i narežite na kockice. Zalijte ga vodom, posolite i kuhajte dok ne omekša, 15-ak minuta. Kuhano prelijte mješavinom maslinova ulja, češnjaka i peršina. U slast!

 

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!