Breskve sa žara u umaku od meda i timijana

Breskve

Iznenadite ukućane malo drugačijim desertom. Ove brze i jednostavne pečene breskve idealno su ljetno osvježenje.

kPotrebni sastojci za 4 osobe

4 zrele breskve (birajte čvršće)
žlica neutralnog ulja

Umak od meda i timijana

3 žlice tekućeg meda
3 grančice timijana
2 žlice limunovog soka

Za posluživanje
mascarpone ili sladoled od vanilije
sjeckani bademi

Priprema

Breskve operite, posušite, prepolovite i izvadite koštice. Premažite ih sa tankim slojem ulja i pecite na dobro zagrijanoj grill tavi sa prerezanom kstranom prema dolje. Nakon 4-5 minuta breskve okrenite i pecite još 3-4 minute, odnosno dok ne omekšaju (moraju ostati čvrste i ne smiju se raspadati).

U lončiću pomiješajte med i limun te dodajte timijan. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje oko 3 minute. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 15-20 minuta pokriveno. Potom izvadite timijan i po potrebi procijedite. Umak poslužite hladan ili ga prije posluživanja ponovo zagrijte na laganoj vatri.

Breskve servirajte na tanjure, prelijte umakom od meda i poslužite sa mascarponeom ili sladoledom te pospite sjeckanim bademima.

 
Monika Topolko
Sweet Sensation

 Prati nas na Viber Public Chatu!