Bruschette s patlidžanom, sirom i buđolom

Bruschette, recept Nada

Bruschetta je omiljeno talijansko predjelo koje potječe iz centralnog dijela ove mediteranske zemlje.

Iako se originalni recept sastoji od pečenog kruha premazanog češnjakom, maslinovim uljem, soli i paprom, mi vam predstavljamo izdašniju varijantu koja će zadovoljitit i najprofinjenije gurmane.

Potrebni sastojci:

Bruschette s patlidžanom, sirom i budžolom2 manja patlidžana, dijagonalno narezana na ploške
100ml maslinovog ulja
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
2 mliječna francuska kruha
250g mozzarelle, narezane na ploške
15dkg buđole
3 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
malo soli

Priprema:

1. Ploške patlidžana stavite u cjediljku i posolite, ostavite da odstoje 30-ak minuta i ocijede se. Properite ih pod mlazom vode i posušite u papirnatom ručniku.

2. U tavi zagrijte pola maslinovog ulja i popecite ploškice patlidžana, da budu zlatno smeđe, po 5 minuta sa svake strane. Posušite kuhinjskim ručnikom.

3. Pećnicu zagrijte na 170 °C.

4. U zdijelici pomiješajte preostalo maslinovo ulje i češnjak. Kruh narežite na ploškice i premažite s obje strane dobivenom smjesom. Popecite 10-ak minuta, do zlatno-smeđe boje.

5. Kad je kruh popečen izvadite ga i na svaki stavite po plošku ili dvije patlidžana, buđole i ploškicu mozzarella sira. Vratite u pećnicu i još desetak minuta pecite dok se sir ne otopi.


    Nada Duhović
    Just good food

     Prati nas na Viber Public Chatu!