Iznimno lagana torta sa sirom kojoj će hrskavi bademi dati poseban štih. Savršen odabir za zdravu i laganu poslasticu.
Potrebni sastojci:
- 1 šalica usitnjenih badema
- 1/4 šalice brašna
- 1 žlica šećera
- 3 žlice istopljenoga maslaca
- 250 g sirnoga namaza
- 400 ml slatkoga vrhnja za kuhanje
- 2 žlice amaretta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 jajeta
Potrebni sastojci za karamelizirane bademe:
- 3/4 šalice badema u listićima
- 1 šalica šećera
- 2 žlice vode
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 350°
Za podlogu usitnite brašno, bademe i šećer dok ne dobijete podjednaku smjesu. Dodajte maslac i nakon što ga dobro umiješate, pecite tu smjesu 15-ak minuta
U velikoj posudi umutite slatko vrhnje za kuhanje u koje ćete dodati sirni namaz, amareto i ekstrakt vanilije. Neka vam smjesa bude jako kremasta, a tek nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i lagano nastavite miješati
Prelijte preko biskvita i pecite između 55 i 60 minuta – na površini se treba ispeći, a u sredini ostati poprilično drhtavo i kremasto. Pustite da se ohladi
Karamelizirajte bademe tako što ćete na laganoj vatri pomiješati šećer i vodu dok ne dobijete zlatno-smeđu smjesu te ćete u nju ubaciti bademe i prstohvat soli
Uživajte u poslastici!
Pripremite ove poslastice od napitka s bademom!
Foto: Shutterstock
J. R.