Hrana i recepti

Hrana i recepti

Čoko cupcakesi s višnjama

Volim cupcakese! Osim što su praktični zbog svog oblika, pa ih mogu samo zgrabiti u prolazu i s guštom smazati u trenu, tu je doslovno neograničena mogućnost spajanja okusa što mene prilično veseli 🙂

Ovaj put nisam previše eksperimentirala, pucala sam na sigurno. Višnje i čokolada. Ova verzija bi se mogla svidjeti svima koji vole Schwarzwald tortu. Još ako uz to poslužite malo slatkog tučenog vrhnja… to će biti pun pogodak!

Sastojci za cupcakese:

  • 150 grama brašna
  • 150 grama maslaca
  • 125 grama tamne čokolade
  • 250 grama višanja
  • 160 grama kristal šećera
  • Dva jaja, prethodno lagano istučena
  • Bourbon vanilin šećer, jedna vrećica
  • Prstohvat soli

Za ganache:

  • 120 grama kvalitetne tamnije čokolade
  • 110 grama slatkog vrhnja
  • Par kapi arome višnje
  • Dvije žlice šećera u prahu
  • Žlica maslaca

Priprema:

1. Pećnicu ugrijte na 180° stupnjeva. Višnje prokuhajte sa 100 grama šećera i bourbon vanilijom dok ne dobijete gustu smjesu. Poželjno je da višnje ostanu u većim komadima.

2. Na pari otopite maslac sa čokoladom dok ne dobijete glatku smjesu.

3. U rastopljenu čokoladu dodajte višnje, ostatak šećera, malo soli i prethodno istučena jaja. Sve dobro izmiješajte i zatim polako, u nekoliko navrata dodajte brašno.

4. Premažite kalup za muffine s malo rastopljenog maslaca i rasporedite smjesu unutra. Pecite 20 do 25 minuta, a kad su gotovi, pustite ih da se dobro ohlade.

5. Za ganache zagrijte vrhnje, pritom pazeći da ne zavrije i prelijte preko naribane čokolade u koju ste prethodno dodali šećer u prahu, aromu višnje i žlicu maslaca. Sve dobro izmiješajte dok smjesa ne bude glatka.

6. Ukrasite svoje cupcakese, na vrh možete dodati i po jednu višnju. Ja nisam jer sam ih sve pojela dok su se cupcakesi pekli 🙂

 

Ana Surać
Steamy, creamy…

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo