Čokoladna torta s malinama

Cokoladna torta s malinama

Potrebni sastojci

k260 g tamne čokolade
170 g maslaca
120 g šećera
2 Bourbon vanilin šećera
3 jaja
70 g oštrog brašna
žličica praška za pecivo
200 g svježih malina

Priprema

Maline operite i dobro ocijedite, a čokoladu otopite na pari te ostavite da se hladi 5 minuta. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i ostavite sa strane.

Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite pomoću ručnog miksera. Dodajte jedno po jedno jaje i dalje miksajući na najvećoj brzini. Potom smanjite brzinu i u smjesu dodajte otopljenu čokoladu. Potom lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju nježno umiješajte maline.

kSmjesu izlijte u okrugli kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zagladite površinu žlicom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C 25-30 minuta. Torta će se lagano dići tokom pečenja i na površini će se napraviti korica koja će kasnije, kako se torta bude hladila, malo popucati. To je sasvim normalno. S druge strane, torta iznutra još mora biti vlažna. Je li torta dobro pečena najbolje je provjeriti pomoću čačkalice. Ako ona izađe vlažna i ako na njoj ima malo smjese, to je upravo ono što tražimo.

Pečenu tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ju stavite u hladnjak na dva sata. Prije posluživanja pospite ju kakaom u prahu i ukrasite svježim malinama.

 

Monika Topolko
Sweet Sensation

 Prati nas na Viber Public Chatu!