Čokoladni mak tart

Cokoladni mak tart

Čokolada, mak i crveno voće. Tart kojem vrijedi dati priliku da osvoji vaša čula!

kSastojci:
Tijesto:

  • 120 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca

Nadjev od maka:

  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g tamne čokolade
  • k100 g mljevenog maka
  • malo soli

Ganache:

  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 150 g tamne čokolade

Za ukras:

  • bilo koje intenzivno crveno voće

Priprema:

Najprije napravite ganache. Na slaboj vatri otopite čokoladu u vrhnju neprestano miješajući dok ne dobijete glatku, homogenu smjesu, pa ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.

Od sastojaka navedenih za tijesto, umijesite prhko tijesto, utisnite ga u kalup za pitu promjera 23 cm, nabockajte vilicom, prekrijte pek papirom i napunite grahom, rižom ili kuglicama za pečenje, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200 °C desetak minuta.

kkZa to vrijeme napravite nadjev. Istucite jaja sa šećerom. Dodajte malo soli. U vrhnju otopite čokoladu kao i za ganache, dodajte mljeveni mak. Maknite s vatre i umiješajte istučena jaja. Miješajte lagano dok se sve ne sjedini, pa ulijte u tijesto s kojeg ste maknuli papir i opterećenje.

Pecite idućih dvadesetak minuta na 180-200 °C.

Ostavite da se ohladi, čupavo nanesite ganache i dodajte crveno voće prema vašem ukusu.

 

Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!